کد مطلب: 226047
افشاگري ديرهنگام ژرمن ها عليه اردوغان
تاریخ انتشار : 1395/05/28 19:29:59
نمایش : 1268
سرانجام پس از گذشت پنج سال از بحران سوريه، غرب براي اولين بار به موضوعي اعتراف کرد که جريان مقاومت از همان آغاز امر آن را عنوان مي کرد اما اين افشاگري ديرهنگام با چه هدفي انجام شده است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، شبکه ARD آلمان با استناد به اسناد محرمانه وازرت کشور ژرمن ها عنوان کرده که ترکيه تبديل به هاب تروريست ها در خاورماينه شده اما مقامات آنکارا زير بار اين موضوع نمي روند.

اگرچه گزارش ژرمنها سعي کرده گروههايي چون حماس و جريان اخوان المسلمين در مصر را در کنار گروههاي افراطي در سوريه قرار دهد اما از حيث ارتباط آنکارا با جريانهاي تروريستي در سوريه حائز اهميت است.

بر اساس گزارش هايي که وزارت کشور آلمان جمع آوري کرده، «رجب طيب ادوغان» رئيس جمهور ترکيه و دولتش از اخوان المسلمين در مصر و گروه‌هاي متعددي در سوريه حمايت مي‌کند. حمايت و ابراز همبستگي متعدد حزب حاکم عدالت و توسعه و اردوغان از اخوان المسلمين مصر و حماس نشان دهنده وابستگي عقيدتي اين دولت به اخوان‌المسلمين است.

اين اولين بار است که دولت آلمان به ارتباط مستقيم مقامات ترکيه با گروه‌هايي چون حماس و اخوان‌المسلمين اشاره مي‌کند.

دلايل افشاگري ژرمن ها

 

آلمان در حالي دست به اين افشاگري زده که بعد از وقوع کودتاي نافرجام ۱۵ جولاي، روابط آنکارا با کشورهاي غربي به سردي گرائيد و اقدام آلمان درجلوگيري از سخنراني اردوغان براي هواداران حزب عدالت و توسعه در اين کشور موجب تشديد اختلافات ميان آنکارا و برلين شد.

بعد از کودتاي نافرجام ترکيه، هر روز بر شدت تنش ها ميان ترکيه و کشورهاي غربي افزوده شد و سفر اردوغان به روسيه و ديدار وي با «ولاديمير پوتين» رئيس جمهور روسيه و تاکيد دو طرف بر لزوم افزايش روابط، بر حساسيت و عصبانيت غربي ها از اردوغان و ترکيه افزود.

در اين ميان کشورهاي غربي براي تحت فشار قرار دادن ترکيه بحث بازداشت افراد مظنون به شرکت در کودتاي نافرجام، اخراج کارکنان و تعطيل کردن موسسات دراين کشور را بسيار داغ کردند و انتقادهايي را در اين رابطه متوجه آنکارا نمودند و در عوض ترکيه نيز تهديد کرد که اگر اتحاديه اروپا توافق آزادي تردد در اروپا را براي شهروندان ترکيه اجرا نکند آنکارا توافق با بروکسل را در مورد مهاجرين نقض مي کند.

اين تهديد ترکيه پيام روشني بود براي آلمان ها که بيشترين آسيب را در سال ۲۰۱۵ از سيل مهاجرين متحمل شده بودند. آلمان در سال گذشته براي متقاعد کردن ترکيه براي اقدام جهت کاهش سيل مهاجرت به اروپا مجبور به دادن امتيازهاي زيادي به آنکارا شد اما اکنون با تهديد ترکيه به نقض اين توافق و دور شدن آن از غرب و پناه بردن به آغوش روسيه، گويا برلين مجبور به استفاده از اهرم زور براي بازداشتن ترکيه شده است.

افشاگري ديرهنگام

همانطور که اشاره شد افشاگري انجام شده از سوي آلمان بسيار ديرهنگام انجام شده چون در سال هاي گذشته اين موضوع بارها از سوي نهادهاي مختلف اعلام شد و حتي رسانه هاي غربي با ارائه تصوير و نقشه مسير انتقال تروريست ها و تسليحات از سراسر جهان به سوريه اعلام کردند که ترکيه تبديل به «پايانه» (ترمينالي) براي ارسال تسليحات و اعزام تروريست ها براي گروه هاي تروريستي حاضر در سوريه شده است اما با اين وجود هيچ يک از کشورهاي غربي بصورت رسمي اين موضوع را تائيد نکرده و از ترکيه درباره آن سوال نکردند.

اهداف افشاگري

همانطور که اشاره شد ترکيه در يک ماه اخير رفتاري را از خود نشان داده که موجب خشم کشورهاي غربي شده؛ متهم کردن غرب به همدستي با کودتاگران، همراهي با روسيه و ايران در بحران سوريه، تهديد به لغو توافق مهاجرين و ...

روشن است که آلمان از روي قصد و نيت دست به اين افشاگري زده و از جمله اهدافي که مي توان به آنها اشاره کرد يکي همين تحت فشار قرار دادن ترکيه در مورد تروريست هاست تا شايد از اين طريق آنکارا همچنان در مدار غرب باقي بماند.

از جمله موارد ديگر مي تواند اين نکته باشد که آلمان به هيچ وجه خواستار پايان توافق مهاجرين نيست چون هنوز تبعات منفي به بار آمده از ورود سيل آساي مهاجرين به کشورهاي غربي که مسير اصلي آنها عبور از ترکيه بود پايان نيافته و آلمان به هيچ وجه مايل نيست که حوادث تلخ سال گذشته بار ديگر تکرار شود از همين رو مجبور است تا با اهرم هايي که در اختيار دارد ترکيه را مديريت کند.

آثار افشاگري ژرمن ها

شايد تنها حسني که اين افشاگري دارد آن است که بتواند همکاري ترکيه با تروريست ها را کاهش بدهد. اکنون که ترکيه در ظاهر امر با سياست هاي روسيه و ايران در مورد سوريه همراه شده افشاگري ژرمن ها در مورد رابطه آنکارا با تروريست ها و فشار رسانه اي غرب در اين رابطه مي تواند منجر به آن شود که آنکارا روابط خود با تروريست هاي حاضر در سوريه را محدود نمايد.

تحقق اين امر يعني محدود شدن روابط ترکيه با تروريست ها، افراط گرايان را از يکي از پايگاه هاي قدرتشان محروم مي سازد و اين يعني يک برگ برنده جديد براي جريان مقاومت.

منبع:مهر

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html